Inicio - Home
 
   
  Trilogía sucia de La Habana (Eslovaquia)  
 

Umazana havanska trilogija
Pedro Juan Gutiérrez

Zamik. Ljubljana, Slovenská Republika
Prevod: Marjeta Drobnič
Prevod dela: Trilogia sucia de la Habana
Obseg: 416 strani
Velikost: 16 X 23 cm
Letnica izida: 2008
(Knjiga je bila dodana v sobota, 07. februar 2009)
ISBN: 9789616744096
Pedro Juan Gutiérrez - Umazana havanska trilogija (Zamik)

IIný:

Alemania Italia Francia Gran Gretaña Estados Unidos España Brasil Países Bajos Bulgaria Croacia Islandia
Hungría Israel Polonia Portugal Noruega Venezuela Finlandia Grecia Rumania Suecia  

Presenetljivo delo, ki bralca posrka v samo središče karibskega ciklona in v njem ostane, tudi ko že zdavnaj mine. Skoraj kot pri podrobnem potopisu se vanj vtiskujejo podobe mesta, portreti ljudi in prigode glavnega junaka, obenem ironičnega in neprizanesljivega pripovedovalca.

   Avtorja zgodb, ki še vedno živi v Havani, kritiki radi omenjajo kot Bukowskega iz tropov. Njegovo pisanje je plod izkušenj novinarja, fizičnega delavca, a tudi človeka, ki mora preživeti brez dela. Prejel je pomembni mednarodni književni nagradi: špansko Alfonso García-Ramos de Novela 2000 in italijansko nagrado za pripovedništvo Jug sveta 2003. Njegova dela so prevedena v 20 jezikov.

   Zgodbe so napisane kot avtobiografske, v neposrednem jeziku z močnim ritmom, ki bralca popelje v samo središče življenjskega vrtinca glavnega junaka, ki sodi v obrobni in celo prestopniški sloj družbe. Avtor nam z delom predstavi mogočen portret današnjega življenja na Kubi, njene družbe in odnosov v njej. S surovim realizmom, a vendar tudi humorno nam posreduje stvarnost havanskega okolja, piše o ljudeh, ki so se znašli v praznem prostoru, zaznamovanem z razočaranjem, hrepenjenjem, politiko, erotiko, lakoto in iščejo izhode iz svoje ujetosti, da bi preživeli.

   Roman, v katerem bodo uživali tako ljubitelji Bukowskega, kot tudi tisti, ki želijo pobližje spoznati sodobno Kubo. Ne zamudite!

   Autor naturalistických próz, přinášejících pohled outsidera (Gutiérrez pochází z chudých poměrů, pracoval jako plavčík nebo zmrzlinář) na kubánskou realitu: trilogie Špinavá Havana.

»Brezobziren in briljanten roman o sodobni Kubi.«
The New York Times

Comprar Kupiti: Air Beretrina, Cobiss, Emka.si, Libris.si.
 
   
   
Subir - Go to top